Inzamelingsacties voor scholen

Om kinderen bewust te maken van het feit dat niet alle kinderen het zo goed hebben als kinderen in Nederland, is een inzamelingsactie voor een goed doel altijd leerzaam.

Om de kinderen persoonlijk te betrekken bij het doel van de inzamelingsactie, hebben wij voor scholen een vragenlijst gemaakt die in de les gebruikt kan worden om kinderen te laten nadenken over wat zij wel hebben en andere kinderen misschien niet en over waarom deze dingen voor hen belangrijk zijn.
De bedoeling is dat de kinderen met de klas zelf een lijst samenstellen met dingen die zij belangrijk vinden. Het doel van de inzamelingsactie is dan om pakketten samen te stellen met deze artikelen die dan aan kinderen in Jordanië zullen worden uitgedeeld.

Het leukst is natuurlijk als wij vervolgens alle artikelen op de school door de kinderen zelf laten inpakken, zodat ze precies weten waarvoor ze de inzamelingsactie hebben gedaan. Het mooist is als elk kind zijn ‘eigen’ pakket voor een kind in Jordanië kan samenstellen, maar dat hangt af van het opgehaalde bedrag en de fondsen die de Stichting op dat moment beschikbaar heeft.

Alle pakketten worden voorzien van de naam van de school en de namen van de kinderen die hebben meegedaan aan de actie in Engels en Arabisch en van het uitdelen van de pakketten zullen we foto’s op onze website plaatsen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingeborg via info@rasstichting.com.