Inzamelingsacties voor scholen

Een inzamelingsactie is een goede manier om kinderen ervan bewust te maken dat niet alle kinderen zo’n goed leven hebben als wij in Nederland. 

Om kinderen hier persoonlijk bij te betrekken, hebben we een vragenlijst samengesteld die hen helpt na te denken over de dingen die voor hen heel gewoon zijn. En waarom deze zo belangrijk zijn en hoe het leven eruit zou zien als je al die dingen niet zou hebben.
Samen met de klas een lijst samenstellen met dingen die je niet zou willen missen… Die lijst wordt dan het doel van de inzamelingsactie: een pakket samenstellen voor een ander kind met de dingen die voor jou belangrijk zijn. 

Wij kunnen in samenwerking met de school helpen de pakketten samen te stellen en te zorgen dat alle voorwerpen die op de lijst staan beschikbaar zijn. Het mooist is als de kinderen zelf de pakketten kunnen inpakken, dan wordt meteen voelbaar wat ze samen voor elkaar hebben gekregen.
Alle pakketten worden voorzien van een brief met de naam van de school en de namen van de kinderen die hebben meegeholpen in het Engels en in het Arabisch.

Een algemene geldinzamelingsactie is natuurlijk ook altijd welkom. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingeborg via ingeborg@rasstichting.com.